Onze dienstenVoor de evenementenhulpverlening leveren wij verschillende diensten, hierbij kunt u denken aan:

  • EHBO
  • First Responder
  • Bike Team
  • Fiets en auto begeleiding
  • ALS Team

Voor uitleg over een van deze diensten, zie hieronder.

EHBO

EHBO is tegenwoordig niet meer weg te denken op evenementen. De veiligheidsregio stelt verplicht dat er EHBO aanwezig is op een evenement.

Onze EHBO‘ers zijn opgeleid om zelfstandig te handelen en hulp te verlenen.

Wij werken met een groep gemotiveerde en goed opgeleide EHBO‘ers, zij weten hoe te handelen bij een incident en kunnen indien nodig snel levensreddende handelingen uitvoeren.

First Responders

Onze First Responders (BLS+) zijn opgeleid om zelfstandig te handelen.

Ze hebben de opleiding assistentie advanced life support (AALS) gevolgd. In deze opleiding leert de First Responder de medische assisterende handelingen.

Verder leert de First Responder ook om zelf de gehele ABCDE methodiek uit te voeren en hiernaar te handelen, zover dit mogelijk is.

De First Responder is eigenlijk de rechterhand van een (ambulance)verpleegkundig of arts. Hij/zij assisteert de (ambulance)verpleegkundige of arts bij medische handelingen en legt, indien nodig, de benodigde materialen klaar.

Bike Team

Ons Bike Team kan bij diverse evenementen ingezet worden, hierbij kun u denken aan: hardloopwedstrijden, wandelevenementen en andere evenementen waar een mobiele EHBO post van belang kan zijn.

Het Bike Team kan snel ter plaatse zijn bij het incident en indien nodig gelijk starten met de hulpverlening. Het Bike Team kan daarnaast ingezet worden om een veilige werkruimte te creëren bij een incident waarbij collega hulpverleners al ter plaatse zijn.

Fiets en Autobegeleiding

Wij beschikken ook over de mogelijkheid fiets- en autobegeleiding te verzorgen bij evenementen.

Bijvoorbeeld bij een wielerronde, wandelevenement of andere evenementen waarbij grote afstanden worden afgelegd.

De medewerkers die deze begeleiding verzorgen , hebben een ruime ervaring met deze manier van hulpverlening en zijn hiervoor speciaal opgeleid.


ALS Team

De eisen voor de medische hulpverlening op evenementen worden elk jaar strenger. Wij kunnen naast EHBO ook ALS /BLS+ bemanning leveren. In het geval van een ALS Team leveren wij een (ambulance)verpleegkundige en een ambulance/huisartsenpost chauffeur. Zij vormen dan het ALS Team op het evenement. Sinds kort hebben wij een nieuwe cursus ontwikkeld, namelijk Assistentie Advanced Life Support(AALS) . In deze cursus zullen EHBO’ersleren hoe ze bij medische handelingen de (ambulance)verpleegkundige of arts kunnen assisteren. Deze groep hulpverleners noemen wij de First Responders (BLS+ bemanning). First Responders vervangen niet de ambulance/huisartsenpost chauffeur, maar kunnen indien nodig als er enkel een (ambulance)verpleegkundige of arts aanwezig is op een evenement hen assisteren met medische handelingen en alvast de benodigde materialen klaar leggen. Uiteraard handelt de First Responder in dit geval enkel in opdracht van de (ambulance)verpleegkundige of arts.